Wandelen voor het goede doel

01-01-1970 01:00

Wandelen voor het goede doel

Is vier dagen meelopen met de Nijmeegse Vierdaagse al een prestatie op zich, nog mooier is het als deelnemers deze krachtinspanning combineren met een goed doel.

Zo lopen Teus van Leeuwen en Ruud Zwollo uit Gennep mee om aandacht te vragen voor de tweede Samenloop voor Hoop die volgend jaar op 16 en 17 juni in Gennep wordt gehouden. Tijdens deze 24 uurs wandeling wil de organisatie zoveel mogelijk geld voor de gevreesde ziekte kanker ophalen, aldus Frans Thonen.

Een ander goed doel is de nieuwe keuken voor de Molukse ouderenzorg waar Frank Pubben uit Gennep tijdens de Vierdaagse aandacht voor vraagt en zoveel mogelijk geld voor wil inzamelen.

Heel iets anders maar zeker zo belangrijk is de aandacht die Stan Janssen uit Gennep samen met honderd anderen jongeren uit heel Nederland vraagt voor Vrede, Vrijheid en Vriendschap in de wereld. Gezien vanuit het oogpunt van de jeugd moet er op deze drie items toch meer te bereiken zijn dat wat de wereld van volwassenen er nu van terecht brengt.

Deze actie in een initiatief van kindercorrespondent Tako. Hij is tien jaar verslaggever voor het NOS Jeugdjournaal geweest en ontdekte daar dat kinderen veel meer te vertellen hebben dan de meeste volwassenen denken. ''De jeugd is een oneindige bron van inspiratie en creativiteit, Onder meer met deze actie wil ik de jeugd een stem geven'', aldus Tako.

Deel deze pagina:
Advertenties