Opbrengst kerstactie Elzendaalcollege op plaats van bestemming.

Gepubliceerd: 25-05-2017 6:05

Opbrengst kerstactie Elzendaalcollege op plaats van bestemming.

Samen actief voor Fio Kids. Dat was het thema van de kerstactiviteit van Elzendaalcollege Gennep waarmee eind december € 2.580 werd opgehaald.

Dit bedrag heeft onlangs een mooie bestemming in Gambia gekregen.

Het Elzendaalcollege werkt al jaren actief samen met stichting Fio Kids. Deze stichting zorgt er onder andere voor dat de kinderen in Busura (Gambia) naar school kunnen gaan.

Afgelopen meivakantie reisde Marjo Vullings van Elzendaalcollege Gennep samen met oud-collega Paul Theunissen af naar het bushdorp Busura om spullen voor de klaslokalen, speelgoed voor kinderen, cadeautjes voor leerkrachten en voedsel te overhandigen: “Stichting Fio Kids zorgt er onder andere voor dat kinderen in Busura naar school kunnen gaan door leslokalen in te richten, materialen te sponsoren of projecten op touw te zetten waarmee (beroepsgericht) onderwijs kan worden geboden. Daarnaast proberen we de school zelf financiële middelen te laten genereren”.

Dit blijkt in de praktijk een lastige zaak. In Gambia is de bevolking erg arm. “In Gambia wordt geen enkele financiële overheidssteun gegeven aan schooltjes voor kinderen tot 8 jaar, dus we zijn volledig afhankelijk van giften van derden. We zijn dan ook zeer dankbaar dat de opbrengst van de kerstactie naar dit bijzondere project is gegaan”, aldus Marjo.

Deel deze pagina:
Advertenties