Museum “ De Oude Pottenbakkerij ” opent haar deuren weer.

Gepubliceerd: 24-05-2017 10:05

Museum “ De Oude Pottenbakkerij ” opent haar deuren weer.

Op zaterdag 3 juni a.s. opent museum “ De Oude Pottenbakkerij “, gevestigd in Potterie Jacobsladder in Milsbeek, haar deuren weer voor bezoekers.

Vanaf 3 juni tot en met 1 oktober is het museum op zaterdag en zondag open van 13.30 uur tot 17.00 uur. De entree is gratis. Een vrijwillige donatie in de schoorsteen is natuurlijk altijd van harte welkom. Er is altijd iemand namens Stichting De Oude Pottenbakkerij aanwezig om toelichting en uitleg te geven.
Middels een tiental presentaties, voorzien van prachtige oude foto’s, van de ongeveer 10 pottenbakkerijen en de steenfabriek die er zijn geweest in en rond Milsbeek, kunt u kennis nemen van de klei gerelateerde industrie die hier in het verleden aanwezig is geweest en zeer belangrijk was voor deze omgeving.

De prachtig gerestaureerde houtgestookte pottenoven(de laatste in Nederland) met de bijbehorende schoorsteen zijn uiteraard ook te bezichtigen.

Verder beschikt het museum over keramiek dat in deze omgeving werd vervaardigd met als absoluut hoogtepunt het enige keramische orgel van keramist Geert Jacobs. Mogelijk bespeelt Geert het orgel tijdens uw bezoek. 


De collectie van attributen en machines van de voormalige pottenbakkerij Janssen uit Deventer die de stichting heeft ontvangen van het Openlucht Museum is inmiddels gerestaureerd en de machines draaien weer.

Een bezoek brengen aan het museum is een leuk uitstapje wanneer u bijv. wandelt of fietst in de prachtige omgeving van Milsbeek en het Reichswald.

Overigens is het voor groepen vanaf 10 personen mogelijk om ook op andere dagen een afspraak te maken voor een bezichtiging met rondleiding(kijk hiervoor even op de website)

Het museum is te bereiken vanaf de rotonde in Milsbeek met daarop Stone Hands. Op de pleisterplaats kunnen fietsen en auto’s geparkeerd worden en u kunt er zelfs uw elektrische fiets opladen. 

U wordt van harte uitgenodigd om een bezoek aan het museum te brengen.

Museum “ De Oude Pottenbakkerij “ gevestigd in Potterie Jacobsladder
Rijksweg 22 in Milsbeek

Open: zaterdag en zondag van 13.30 tot 17.00 uur (van 3 juni tot en met 1 oktober)

Deel deze pagina:
Advertenties