KWF-afdeling Gennep zoekt versterking

01-01-1970 01:00

KWF-afdeling Gennep zoekt versterking

Alleen in Gennep krijgen elk jaar al 50 mensen de diagnose kanker. Daarom organiseert KWF-afdeling Gennep al jarenlang de collecteweek. Dit jaar zijn er extra vrijwilligers nodig voor de organisatie.

In de 1e volle week van september komen er bijna 70 vrijwilligers in Gennep in actie en wordt er huis-aan-huis en op straat gecollecteerd voor wetenschappelijk kankeronderzoek. In 2016 is er in totaal € 2.500,- opgehaald. Dit jaar is de KWF-collecteweek van 3 t/m 9 september en de KWF-afdeling probeert met extra vrijwilligers de opbrengst van 2016 te overtreffen.

De KWF-afdeling in Gennep organiseert niet alleen de collecteweek, maar zet zich het hele jaar door in om de kankerbestrijding onder de aandacht te brengen. Dave Snellen, relatiemanager bij KWF, vertelt: “Als vrijwilliger ben je als het ware een ambassadeur van KWF Kankerbestrijding en zorg je ervoor dat mensen weten waarom onderzoek nog steeds heel belangrijk is. Je kunt zo direct een bijdrage leveren aan de kankerbestrijding in je eigen gemeente.”

Sinds de oprichting van KWF in 1949 is de 5-jaarsoverleving van patiënten van 25% gestegen naar 62%. “Dat is natuurlijk geweldig,” zegt Snellen, “maar we zijn er nog niet. Elk jaar krijgen 44.000 Nederlanders de diagnose kanker.”

De KWF-afdeling Gennep heeft een vacature voor een collecte-coördinator.


Neem voor meer informatie of om je aan te melden contact op met Dave Snellen, via t: 06 31 63 15 04 of e-mail.

Deel deze pagina:
Advertenties