Elektrische laadpunten voor personenauto’s in de gemeente Bergen

Gepubliceerd: 23-03-2017 17:03

Elektrische laadpunten voor personenauto’s in de gemeente Bergen

Gemeente Bergen maakt onderdeel uit van het regionale project Trendsportal, Slimme mobiliteit voor morgen. Verschillende duurzame thema’s worden hier uitgewerkt, waaronder het stimuleren van elektrisch rijden en daarmee het plaatsen van elektrische laadpunten.

Het plaatsen van elektrische laadpalen voor de provincies Brabant en Limburg is bij een aanbesteding gegund aan de combinatie Nuon – Heijmans. Zij gaat in de gemeente Bergen op een aantal centrale plaatsen elektrische laadpunten plaatsen die door iedereen met een laadpas gebruikt kunnen worden. De definitieve locaties worden nog gepubliceerd.

Naast de centrale laadpalen kunt u als u een elektrische auto hebt en geen eigen terrein voor een laadpunt, een verzoek indienen voor een nieuw openbaar laadpunt. Uiteraard gelden er wel een paar voorwaarden waaraan voldaan moet worden. Verdere informatie kunt u vinden op de website. Daar kunt u zich ook aanmelden.

Om de laadpunten te kunnen gebruiken, hebt u een laadpas nodig. De laadpas van Nuon werkt op alle laadpunten en is gratis aan te vragen via de website van Nuon. Op de laadpunten van Nuon-Heijmans in Brabant en Limburg laadt u met deze laadpas voor € 0,22 per kilowattuur.

Het plaatsen van laadpalen past in het duurzaamheidsbeleid van Gemeente Bergen.


Elektrisch rijden is duurzamer dan rijden op benzine of diesel. Alle laadpunten worden voorzien van stroom opgewekt met 100% windenergie uit één van Nuons windparken in Nederland. Door elektrisch rijden, draagt u bij aan een schonere en stillere omgeving.

Meer informatie kunt u vinden op de Nuon-website. Informatie over het regionale project Trendsportal leest u op hun website.

Deel deze pagina:
Advertenties